Lupa-asiat

Aurinkosähkön suhteen on paljon epäselvyyttä niin alan ammattilaisilla kuin sähkölaitoksilla. Huhujen mukaan joistain sähkölaitoksista on uhkasakkojakin tyrkätty ja jotkut eivät vastaa esitettyihin kysymyksiin. Otin itse yhteyttä Vattenfalliin ja kerroin tekeväni Stecan verkkoinvertterillä aurinkosähköjärjestelmän omakotitaloon.

Vattenfallin verkkoasiantuntija kysyi muutaman kysymyksen ja vastaukset saatuaan ilmoitti, että asenna vaan. Pyysi ilmoittamaan kun järjestelmä tulee käyttöön. On kuulemma jo palaveerattu heidän puoleltaan miten syöttötariffi tulee käyttöön ja pelisääntöjä muokkailtu, eli syöttötariffi siis on tulossa….

Mainokset
Explore posts in the same categories: Uncategorized

5 kommenttia : “Lupa-asiat”

 1. Martina Says:

  Onko sinulla tietoa, mitä kustannuksia liittyy verkkoon kytkeytymiseen?

 2. saisto Says:

  Vattenfall ei vaadi mitään kustannuksia. Kannattaa kysyä omalta sähkölaitokselta asiaa.

 3. Martina Says:

  Vastaako Vattenfall sinun kohdallasi myös sähkön siirrosta? Olen kysynyt asiaa omalta sähkölaitokseltani Fortumilta, joka myy minulle sähkön lisäksi myös sähkönsiirtopalvelua. Heidän mukaan joutuisin maksamaan sähkön siirrosta 5 c/kWh sekä kiinteät mittausmaksut 24 EUR/kk +253 EUR käyttöönottomaksua. He ovat toisaalta valmiita ostamaan minulta aurinkosähköä Nordspot-hintaan miinus välityspalkkio (eli arvioni mukaan noin 25% alle sen hinnan millä he myyvät minulle sähköä). Tulo- ja menoyhtälö menisi plussan puolelle vasta kohtuuttoman suurilla aurkinkosähkötuotantoluvuilla.

 4. saisto Says:

  Vattenfall vastaa sähkönsiirrosta. Tällä hetkellä en voi myydä vielä sähköä Vattenfallille joten he eivät siitä mitään veloita tai hyvitä. Kaikki sähkö, jota siis tuotan yli oman tarpeen valuu siis ilmaiseksi Vattenfallin asiakkaille.

  Kannattaa tuota asiaa kysäistä myös Fortumilta ja mielestäni tässä on valituksen paikka jos Fortum ottaa hintaa siitä, että he saavat sinulta ilmaista sähköä. Itse veisin asian korkeammalle taholle tuossa firmassa.

  Tässä heijastuu hyvin Suomalainen ”yrityskulttuuri” jossa asiakas/kuluttaja laitetaan orjan asemaan noin kauniisti sanottuna, mielestäni tätä ei pidä hyvksyä, sillä Fortum ei joudu tekemään mitään jos tuotat itsellesi sähköä.

 5. saisto Says:

  Tuo syöttätariffi kun tulee kuluttajille niin valtio määrää siitä maksettavan korvauksen ja ilmeisimmin myös ohjaa siihen liittyviä kuluja.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: