Verkkoinvertteri, akut vai tyhjiöputkipaneeli?

Tein itse päätöksen käyttää verkkoinvertteriä ja tässä syyt siihen.

1:Verkkoinvertteri, järjestelmään tarvitaan vain verkkoinvertteri ja aurinkopaneeleita. Järjestelmän edut ovat edullisuus, koska komponentteja on vähän. Helppous, koska järjestelmä toimii itsekseen ilman huoltoa. Ei kuluvia osia. Ei tehohäviöitä. Huonot puolet, neliömäärään suhteutettuna vähän energiaa. Ei varastointia joten iltaisin ei järjestelmä toimi. Ylimenevä sähkö valuu verkkoon.

2:Aurinkopaneelit+akut: Järjestelmän hyvät puolet ovat jatkuva tuotto kunnes akut tyhjenevät. Huonot puolet, akut kuluvat ja niitä pitää huoltaa/tarkkailla. Monimutkaisempi kytkeä verkkoinvertteriin. Jos ei verkkoinvertteriä niin on rakennettava oma sähköjärjestelmä taloon. Häviöt paneeleilta akuille.

3: Tyhjiöputki: Järjestelmään kuuluu tyhjiöputkipaneeli, putkisto, säätölaitteet ja varaaja. Hyvät puolet ovat energian varastointi ja neliöön suhteessa hyvä tuotto(sähkö 100w/neliö, tyhjiö 500-800w/neliö. Huonoja puolia ovat kustannukset liittyen komponentteihin ja asennukseen. häviöt putkistossa ja siirrossa. Pitää olla tarvetta lämpimälle vedelle paljon. Ei tuota sähköä ollenkaan.

Ihanteellisin toteutus olisi varmasti hybridi jossa tuotetaan lämpöä ja sähköä, mutta aloitus kustannukset ovat tällöin suuret. Tässä pari arviota pienen koejärjestelmän tekoon, 

Aurinkosähkö+akut 4000-5000€

Aurinkosähkö verkkoon 2000-3000€

Tyhjiöputkitekniikka 5000-7000€

Mainokset
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: