Tuuligeneraattori

Hieman asian vierestä, mutta varteenotettava vaihtoehto syrjässä asuvalle. Selvittelin hieman asiaa ja ilmeni erinäisiä asioita jotka on hyvä tuoda esille. Ensinnäkin tuuli energia on houkutteleva vaihtoehto, sillä teholukemat ovat mielenkiintoisia suhteessa hintaan. Ja ainahan tuulee…… No, totuus on hieman toinen. Tuuligeneraattorit tuottavat vain kolmas osan luvatuista arvoista ja yleensä kovalla tuulella. 3-6m/s ei synny oikeastaan mitään ja tuulisia päiviä ei sisämaassa paljoa ole. Tuulten nopeus sisämaassa on myös usein alle 5m/s. Kuten mittarini katolla osoittaa, harvoin ylitetään tuo 5m/s jonka jälkeen tuuligeneraattori tuottaa kyllä aika iloisesti sähköä suhteessa hintaan.

Tuuligeneraattorit tuottavat sähköä yleensä akuille, optimoitu siis 12 tai 24 tai 48V jänniteelle ja se ei oikein ole sopivaa verkkoinvertterille. Verkkoinvertterillä hyötysuhteet kohdallaan 200-400V tietämillä.

Melu on yksi ikävä asia kuluttaja tuuligeneraatoreissa sekä näkyvyys, roottori pitäisi olla mahdollisimman korkealla 9-32m jotta vältyttäisiin ”maavaikutukselta” ja ylempänä tulee kovempaa.

En dumppaa tuulivoimaa vaan pidän sitä hyvänä asiana, mutta, se ei mielestäni sovi omakotitaloalueille eikä kaupunkeihin, jossa suurin osa ihmisistä asuu. Tuuligeneraattori isossa mittakaavassa syrjäseudulla ja rannikon tuntumassa on varmasti paikallaan on hyvä lisä lataamaan tulevaa BYD hybridiäni(unelma) 🙂

Mainokset
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: