Kustannukset…..

Laitteiden ja paneelien hankinnassa kannattaa ottaa huomioon tekniset asiat ja omat tarpeet. Hinnat voivat vaihdella suurestikin erikokoisten järjestelmien ja tekniikoiden välillä. Itse valitsin ohut-filmipaneelit siksi, että hinta on puolet normaaliin piikennoon verrattuna. Edullisempi verkkoinvertteri taasen ei tue ohut-filmiä eikä omaa kykyä asennuttaa 1000w-2000w kokonaistehoa ilman lisäkustannuksia, joten tässäkin pitää huomioida testiympäristön koko ja mahdollinen laajentaminen, itselläni on ajatuksena siis laittaa 360w ja laajentaa sitä vaiheittain aina 1000w asti. Pienemmässä järjestelmässä piikenno ja halvemmat verkkoinvertterit on ok ja suuremmassa taas valitsemani.

Ne jotka ovat asiasta kiinnostuneita varmaan ajattelevat mitä hyötyä ja kuinka nopeasti tämä järjestelmä maksaa itsensä takaisin. Jokainen valitsee itse kriteerinsä, mutta olen itse päättänyt, ettei tällä ole merkitystä vaan aurinkosähkön käyttäminen on minulle ympäristöteko ja jokainen watti tuottaa minulle myös henkistä pääomaa. Tämä usein unohdetaan ja varmasti se ympäristöystävällisempi auto, hyötysuhteeltaan parempi lämmitysjärjestelmä tai jokin muu asiaan liittyvä tuote jää hankkimatta tai toteuttamatta juuri puhtaan rahallisen hyödyn takia.

Mainokset
Explore posts in the same categories: Uncategorized

2 kommenttia : “Kustannukset…..”

 1. scellus Says:

  Oletko harkinnut akkuja kennojen rinnalle, ja kuinkahan helppoa ne olisi liittää verkkoon liitettyyn järjestelmään? Akkuja pitäisi ladata ylimääräisellä aurinkosähköllä ja purkaa vain omaan kulutukseen esim. iltaisin – onko verkkoinverttereissä tällaista funktionaalisuutta valmiina, tai saisiko sen lisäkomponenteilla edullisesti?

  Mietin kuinka tolkullinen akuton verkkojärjestelmä olisi mökillä jossa on jo sähköt, mutta minusta tuntuu että kulutusta on aivan eri aikaan kuin tuottoa, eikä pohjalla olevaa vakiokulutusta ole juurikaan. Jopa jääkaappi kuluttaa vain silloin tällöin.

  Toisekseen, näit varmaankin vaivaa etsiessäsi edullisia toimittajia, ja näiden webbiosoitteita olisi hauska saada. Myös asennusvaiheiden dokumentointi julkisesti kaikkine odottamattomine yksityiskohtineen on varmasti hyödyllistä.

  • saisto Says:

   Olen harkinnut akkuja moneenkin kertaan. Ainoa tilanne jolloin näen asian olevan aiheellinen itselläni on jos jostain kumman byrokraattisesta syystä syöttötariffi menee Suomessa kiville(skeptikko kun olen). Halukkaat ”akkumiehet” voivat surffailla Stecan sivuille ja havaita, että siellä on kaikki tuotteet kennojen ja verkkoinvertterin väliin. Kun aurinko laskee akkuihin varattu virta juoksee invertterille kunnes akut tyhjenevät. Helppokäyttöinen ja varmasti toimiva. Kustannuksia tulee noin 300V syöttämisestä akuille(lataussäädin) ja akut joita pitää olla aika nippu. 24V akkuja mukavat 10 kappaletta. Ja jonkinlainen säädin siihen ettei akut tyhjene liikaa.

   Toimittajieni osoitteet ovat jo sivun oikeassa reunassa, toistan Varkauden huoltopalvelu(verkkoinvertteri) ja Kaneka paneelit (solar-shop, Saksa).

   Asennusdokumentointi lähtee päälle heti kun olen asentanut iphoto 09 ja tavaraa saapuu.
   Toivottavasti pakkanen ei jarruttele hommia.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: