Aurinkosähköä akkuvehkeisiin ja muuta…

IMG_1833Kun kerran oma tuotantolaitos on pystyssä niin asiaa voi viedä askeleen eteenpäin. Miksi rämisyttäisin tekniikaltaan vanhaa ja saastuttavaa ruohonleikkuriani tai siimaleikkuriani. Molemmat voi korvata uudella tekniikalla. Li-Ion akuilla varustetut ruohonleikkurit ja siimaleikkurit ovat yhtä tehokkaita kuin vanhentuneet dinosaurukset. Latausajat ovat 1-3 tuntia ja siinä ne latautuvat ohessa ihan pelkällä auringolla 🙂

Hankin siis jo aika huonossa kunnossa olleiden tilalle tuollaiset ja olen ollut tyytyväinen valintaani. Helppokäyttöisiä ja ilmaisia käytössä.

Perhe on ohjeistettu käyttämään pesukonetta ja astianpesukonetta kello 08-21 välillä, sen verran on annettu anteeksi ettei tarvitse katsoa onko aurinkoinen päivä 🙂

Pölynimuri vaihtui akkukäyttöiseen robottimuriin, joka on ajastettu käynnistymään aamupäivällä.

Vedenkeitin vanhan hajotessa vaihtui 50-60% tehokkaampaan nopeaan vedenkeittimeen.

Harkinnassa on induktioliesi, joka ainakin speksien mukaan säästää 30% sähköä perinteiseen verrattuna. Tähän pitää vielä tutustua paremmin ennen päätöstä.

Valaistus muuttuu talossa pikkuhiljaa LED-pohjaiseksi(linkki) jolloin valaistuksen osuus kulutuksessa laskee, valaistukseen menee nimittäin 20-30 prosenttia kokonaiskulutuksesta. Tähän joku kommentoi ”valaistuksella voi lämmittää” vastaan siihen jo nyt, miksi lämmittäisin valaistuksella jos lämpöpumppu ja takka hoitavat sen selvästi tehokkaammin. Kahdeksan kertaa pidempi käyttöikä verrattuna loistelamppuun ja elohopeasta vapaa tuotanto kyykyttää vanhan tekniikan.

Tämäntyyppisillä keinoilla aurinkosähköjärjestelmästä saa paremmin hyödyn irti, maailma on puhtaampi, hiljaisempi ja parempi.

Mainokset
Explore posts in the same categories: Uncategorized

3 kommenttia : “Aurinkosähköä akkuvehkeisiin ja muuta…”

 1. scellus Says:

  LED-valaisinten tai -lamppujen kanssa kannattaa olla tarkkana. Kaupoissa on paljon ledejä joissa on huono hyötysuhde, tai joissa hukkalämmön hallinta ei ole kunnossa. Huono lämmönhallinta lyhentää ledien käyttöikää merkittävästi. Tämä on ikävää, koska ledeillä on paljon potentiaalia tulevaisuuden valonlähteinä. Myös spektri eli värintoistoindeksi (CRI) on tavallisilla valkoisilla ledeillä melko huono.

  Linkkejä informaatioon ja kunnon tavaraan:
  http://members.misty.com/don/ledx.html
  http://creelighting.com/index.aspx
  http://www.led-tech.de/

  Parhaimmat led-valaisimet kilpailevat hyötysuhteessa tällä hetkellä tasapäisesti hyvien loistelamppujen kanssa – eivät ole niitä edellä. Jos ei tiedä mitä ostaa, saa ledeillä helposti himmeän, kalliin, kalsean ja lyhytikäisen valon.

  • saisto Says:

   Oikein, itse suosittelen käyttämään vain 3w ja 5w tai niiden yhdistelmien käyttöä ja unohtamaan ”perinteiset” 0.x w yhdistelmät.
   Tällä hetkellä testaan yksitäiskappaleilla linkissä olevaa 3w pallomallista ja 8w pallomallista lamppua sekä 12V 3w halogeenilampun korvaavaa 5.3 kannalla.
   Kaikilla ledeillä saa mukavia tunnelmavalaistuksia kuten ldikiskoilla, mutta oikean valaistuksen saaminen vaatii jo uudempaa tekniikkaa.

 2. Joni Says:

  Voi veljet, nyt löyty mielenkiintoinen blogi!

  Itsellänikin tavoitteena mahdollisimman pieni sähkönkulutus, joka sitten jatkossa tulisi vielä omasta tuotannosta. 50W sähköpaneeleita kun saa jo alle 250 eurolla. Vielä verkkoinvertterissä miettimistä, mutta toivottavasti tämän blogin lisälukeminen selventää. 🙂 Kovin isoa systeemiä en kuitenkaan rivariin voi tehdä.. 1500kWh vuosikulutus toistaiseksi.

  Ps. Hommasin tällaisen yhden levyn induktiolieden ebaysta viime vuonna:
  http://ilmanroskista.blogspot.com/2009/04/induktio-keittolevy.html

  Hintaa about 50€, mutta vähän turhan äänekäs(tuuletin). Nyt noita hiljaisempia saa jo Prismastakin tms.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: