Neljän kuukauden paussi

No nyt se on sitten todistettu, ettei aurinkosähköä paljoakaan tuoteta marraskuusta-helmikuuhun. Jos aurinko sattumoisin itsensä paljastaa niin joulukuinen päivän tuotto on 50-90Wh. Ei siitä sen enempää 🙂

Mainokset
Explore posts in the same categories: Uncategorized

4 kommenttia : “Neljän kuukauden paussi”

 1. tuulahdus Says:

  Tervehdys ja kiitos mielenkiintoisesta aurinkoblogistasi! Harkitsemme samaa eli aurinkosähköjärjestelmää aurinkokeräimien rinnalle. Ja perustelut samat kuin sulla!

  Keskustelin aurinkosähköihmisen kanssa ja hänen mukaansa 500 w järjestelmä on heikko tai nk. alitehoinen, koska järjestelmä saavuttaa käynnistyäkseen nk kynnysjännitteen vain erittäin hyvällä auringonpaisteella. Hänen mukaansa 1kw olisi minimi….Olin myös ajatellut sijoittaa paneelit eri asemiin auringonsäteiden pyydystämiseksi eri aikoina, mutta tämänkin hän tyrmäsi, koska varjossa olevat paneelit ”vetävät alas koko systeemin, eli siis jännitteen”…Kuulosti loogiselta. Mitä mieltä sinä olet?

  • saisto Says:

   Tästä asiasta on niin monta mielipidettä kuin on ihmisiäkin. Oman kokemukseni perusteella ei wattimäärällä ole paljoakaan merkitystä. Järjestelmäni käynnistyy 8 aikaan aamulla kesäaikaan ja saavuttaa huipputehon 12 aikaan eli noin 360Wh. Paneelien jännite vaihtelee 270-200V alueella ja käyttämäni paneelit toimivat myös pilvisellä säällä, ei kuitenkaan sadepilvien. Jos aurinko ei paista paneeliin niin tuotto voi olla silti illalla 50Wh. Invertteri tarvitsee jännitettä 80V käynnistyäkseen.

   Jos järjestelmäsi sisältää kaksi MPP:tä voi paneelit asentaa kahteen ryhmään ja ihan oikeasti kunnon tuottoa syntyy 5-6 tunnin sijaan 10-12 tunnin ajan. Ohutfilmipaneelit ja verkkoinvertteri, jossa taajuusmuuntaja sekä varustettuna kahdella MPP:llä. Milestäni tällä hetkellä toimivin ratkaisu.

 2. tuulahdus Says:

  kiitos,niin arvelinkin,
  tai oikeastaan arvelin että ero voisi johtua juuri noista ohutkalvokennoista versus monikidekennot Joidenkin lähteiden mukaan ohutkalvopaneelit ottavat herkemmin ”puolivarjoisesta” tilanteestakin ilon irti…jännitteen riittämättömyydessä oli ilmeisesti kyse monikidekennoista.
  Mikä on MPP?
  Tilanne on se että yksi myy monikidekennoja perusteluineen ja toinen ohutfilmikennoja…Ohutfilmissä neliömäärä kasvaa suhteessa tuottoon, eikö? Vaikea päättää mihin leikkkiin ryhtyy….

  • saisto Says:

   MPP on maximum power point tracking, tietokone siis huolehtii parhaasta tuotosta. Ja jos invertterissä on paneelisisäänmenoja kaksi ja ne on varustettu molemmat MPP:llä niin ne ovat toisistaan riippumattomia eli toinen voi olla vaikka pois päältä ja toinen tuottaa omaa maksimiaan.

   Monikide on perinteistä tuotantoa ja useimmat sitä tarjoavat. Ohutkalvo/filmi paneelit valitsin itse koska ne ovat edullisempia, tuottavat paremmin kuumassa, tuottavat paremmin pilvisellä säällä, kuluttavat vähemmän kallista valmistusmateriaalia. Negoin asia varmaankin on, että niiden tuotto laskee nopeammin vanhetessaan ja vaativat enemmän neliöitä suhteessa.

   Itselläni lopullinen päätös syntyi kun huomasin, että nämä paneelit käyttävät korkeaa 70-90V jännitettä joten niitä ei tarvita alkuun kuin kolme jos haluaa vain testata. Ja mielestäni on parempi käyttää mahdollisimman korkeaa jännitettä ja matalaa virtaa kuin toisinpäin, kuten mökki ratkaisuissa tehdään johtuen akuista jne…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: