Sähkökulkuväline 2010!?

Näin olisi tarkoitus olla. Olen asiaa selvitellyt aikani ja tullut tulokseen, että se voisi jopa olla mahdollinen projekti tietyin varauksin. Jokainen, jolla on riittävästi plätää voi hankkia kyseisen kulkuvälineen. Valinnan varaakin on mukavasti, Teslat ja Fiskerit ovat tuotannossa.

Mutta asiaan, tavallisen ihmisen kulkuvälinettä ollaan hankkimassa ja katoksi laitan 20 000€. Sillä ei saa tulevaa VOLTia, THINKIä ei PRIUS PHEViä eikä edes ECOROLLAA. Heppoisemmat tuotteet jätän tässä jutussa mainitsematta. Useimmat Sähkökulkuvälineet eivät sovi tähän projektiin, sillä niillä ei pääse sukuloimaan joten käyttö jäisi kaupungilla käymiseen.

Jäljelle jää hinnan ja ajomatkan rajoittamana vain yksi vaihtoehto, ainakin tällä hetkellä. Priuksen muuttaminen enemmän sähköiseksi kulkuvälineeksi. Tätä on harrastettu jo pidemmän aikaa Ameriikan maalla ja tuotteita löytyy useita tämän toteuttamiseksi. PICC, HYMOTION, ENGINER jne…

Hintaluokka käytetyllä Priuksella on 10 000-15 000€ paikkeilla ja konversiokitit ovat 2000-10000$ haarukassa riippuen komponenteista ja kilowateista + rahti + asennus(jos ei tee itse). Karkeasti laskien nykyisen Priuksen(II)  5-5,5 l/100km on mahdollista rutistaa pois näillä tuotteilla ajotavasta ja paikasta riippuen tuonne 2,5-4l/100km, joku on alittanut tuonkin.

Muttana matkassa on tällä hetkellä AKE ja katsastustoiminta. Ne ovat hitaita ja jälkijunassa kehityksestä. Muutama soitto maailmalle osoitti, että ei ole käytäntöä hyväksyttää konversioita tai ne vaativat kalliin ja monimutkaisen tien valmistuakseen. Viranomaistaholta on odotettu ilmoitusta jo kuukausia ja konversiokittien valmistajat pakertavat EU hyväksyntää. EU:ssa on tiukka sähköhäiriödirektiivi. Sitä odotellessa…..

Mainokset
Explore posts in the same categories: Uncategorized

3 kommenttia : “Sähkökulkuväline 2010!?”

 1. Pete Says:

  Tuo sähkö on autokäytössä mielenkiintoinen,omalle kohdalle ei näyttäs ajankohtaiselta…Ajo pääasiassa maantie nopeuksilla ja eikös nuo hybridit käytä siinä aika paljon polttomoottoria? nyt tuo ympäristöntuhooja diisseli on kulkenut keskikulutuksena alle 4.5l/100km jo kohta 100tkm.Kohtuulliset tilat neljälle ja vähän menee viel tavaraa perähutlariin…

  • saisto Says:

   Perus Prius kuluttaa dieselin verran bensaa maantiellä. Hyvin tehty Plugin versio menee 0 litralla kunnes akku tyhjenee, maksimissaan 50km.
   Kerro minullekin mistä löytyy 4.5 litraa kuluttava diesel kun itselläni on ollut Skoda ja VW kulutuksella 5.2-6.5. Diesel on aivan hyvä tuote.

 2. Pete Says:

  Mulla on ollu tuo A2 Audi 1.4 tdi…
  Pääosa ajosta kun on maantietä,kaupunki pyöritystä ehkä 10%. Hyvät tilat kahdelle,neljä kohtuu kokoista aikuista menee mut matkatavaraa ei juurikaan sit enää…
  http://www.tankkaus.com/cardata.php?nr=14673


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: